2013. december 27., péntek

Gombás ragus padlizsán-szelet

Ez volt a karácsonyi hal helyett, íme a recept:

1 fej hagyma
30 dkg csiperke gomba20 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
1 nagyobbacska padlizsán

kevés olaj
só, bors, olasz fûszerek (oregano, bazsalikom, majoranna...)
szükség esetén 1 ek liszt
20 dkg reszelt mozzarella vagy trapista sajt

A padlizsánt megmossuk és hosszában kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A gombát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a gombát, és addig pirítjuk, míg az összes levét elfõtte. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a hámozott, kockázott paradicsomot, és addig pároljuk együtt, míg a paradicsom megpuhul, és a levét nagyjából elfõtte. Ha nagyon leves, 1 evõkanál liszttel besûríthejük. Olasz fûszerekkel ízesítjük.

A padlizsánról felitatjuk a nedvet, a szeleteket olajjal kikent jénai tálba fektetjük. Minden szeletre 2 evõkanálnyit merünk a gombás raguból, majd reszelt mozzarellával megszórjuk, és 200 fokos sütõben aranybarnára sütjük.

Kínálhatjuk hajában fõtt krumplival vagy rizzsel, mediterán salátával. Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Negra írta...

Drááága Betond!
Pakold már át a blogodat egy olyan felületre, ahonnan egy gombnyomással megosztható leszel, mert ezt a receptet pl. közkincsé kell azonnal tenni!

Betond írta...

Kedves Negra! A bejegyzés alatt elvileg meg kellene jelenni egy share gombnak, de ha ott nem akkor valahol felül egy +1 gomb, de a régi módszer is mûködik, fent a böngészõ címsorában megjelenik a bejegyzés címe (http://betond.blogspot.fi/2013/12/gombas-ragus-padlizsan-szelet.html), ezt kimásolod, és ott ileszted be, ahol akarod, akár FB-on, akár a saját blogodban mint linket. Nem értem hogy lehet ennél egyszerûbben... Nem szeretnék semmiféle nehezítõ körülményt, disgust meg hasonlókat.

Negra írta...

Kedves Mr. Hivatalos Betond... :)
Épp így osztottalak szét a nagyvilágban, de látom, közben megoldottad úgy a dolgot, amire én gondoltam... :P
Ezek a plusz gombok tök jók a postok alatt!